De Zingende Mannen en het Officiële EK-lied van de Rode Duivels: ‘Wunderbar’

3 jun 2024

Kom mee achter de schermen van een bijzonder project waar wij, samen met vele andere enthousiaste supporters, aan hebben mogen meewerken: het officiële EK-lied van de Rode Duivels, getiteld ‘Wunderbar’.

Een Twaalfde Man die Zingt

De Belgische voetbalbond (KBVB) besloten het EK-lied voor Euro 2024 een unieke draai te geven. Op 5 mei verzamelden ze 1.500 muzikale Rode Duivels-fans in de ING Arena in Brussel. Dit werd niet zomaar een opnamedag; het werd een feest van supporters, muziek en passie. Onder de deelnemers bevonden zich 150 drummers, 150 zangers, 150 bassisten en gitaristen, 50 fluiters en maar liefst 1.000 koorleden.

En ja, ook De Zingende Mannen waren van de partij! Samen met een enorme groep enthousiaste fans werkten we aan een herwerkte versie van de jaren ‘80-hit van de Britse punkband Tenpole Tudor. Het resultaat? Een knallend EK-lied dat zowel voor als door de supporters is gemaakt. Marcel Vanthilt nam de rol van leadzanger op zich, terwijl wij, samen met vele anderen, onze stemmen en instrumenten lieten horen.

Wunderbar

Met de zin “Eins, zwei, drei, vier... Wunderbar!” werd de toon gezet. Het lied ademt de sfeer van voetbal, plezier en samenhorigheid. De marketing- en communicatiedirecteur van de KBVB, Manu Leroy, vatte het perfect samen: “Het is een supporterslied voor en door de supporters. Het moet voor de nodige ambiance zorgen. We zullen de verkorte versie trouwens gebruiken als goaltune, dus het moest punchy en makkelijk meezingbaar zijn.”

 

Wij kunnen alleen maar beamen dat het een geweldige ervaring was om deel uit te maken van deze gigantische band. De opnamedag was fantastisch en het resultaat is fenomenaal. Het is een aanstekelijk lied; we betrapten onszelf er weken later nog op dat we "Wunderbar" neurieden!

Wij zijn enorm trots dat we deel hebben mogen uitmaken van dit project en kijken uit naar een succesvolle en muzikale zomer met de Rode Duivels. We hopen jullie allemaal te zien zingen en juichen voor onze ploeg.

In de pers:
HLN
Sporza
HBVL

Deel dit artikel

Vorig artikel

April 22, 2024 • 5:50PM

From Our Blog